חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק ת"א 1278/06

: | גרסת הדפסה
ת"א, בש"א
בית המשפט המחוזי תל אביב
1278-06,5733-06
25.10.2007
בפני :
נורית אחיטוב

- נגד -
:
נועם זיו
עו"ד נפתלי לוין
:
צמרת מימונים בע"מ
עו"ד צבי אגמון
עו"ד טל מישר
פסק-דין

1.         זוהי בקשה לאישור תובענה ייצוגית לפי הוראות חוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006 (להלן: " חוק תובענות ייצוגיות"), שעניינה עסקת ניכיון בין המבקש והמשיבה.

2.         המשיבה הינה חברה הפועלת בתחום מתן שירותי מימון ו/או ניכיון לחברות ועסקים, המצויה בבעלות ובשליטת חברות-בת של בנק הפועלים בע"מ. לפיכך - חלות על הנתבעת לפי דין הוראות מתחום דיני הבנקאות, בכל הקשור ל" גילוי נאות" ו" איסור הטעיה".

המבקש הינו בעל עסק (ספק קמעונאי), הקשור בהסכם עם המשיבה למתן שירותי ניכיון
בקשר לעסקאות אשראי הנעשות במספר תשלומים (העתק מסמכי הסכם ההתקשרות,
לרבות טופס פרטי בית העסק של המבקש, צורפו כ נספחים ג' ו-ד' לכתב הבקשה).

3.         מהותה של העסקה בין הצדדים היא כדלקמן:

א.      המבקש - וסוחרים כדוגמתו - מוכר סחורה לציבור הרחב, שהתשלום בגינה משולם בכרטיס אשראי בשני תשלומים ומעלה.

ב.      במסגרת ההסכם בין המבקש לחברת כרטיסי האשראי (שאינה צד לתובענה זו),
אמור המבקש לקבל את התמורה במספר תשלומים זהה לזה שמשלם הלקוח
לחברת כרטיסי האשראי. מהסכום הכולל המגיע למבקש מנכה חברת כרטיסי האשראי " עמלת סליקה" בשיעור מוסכם.

ג.        בהמשך לעסקה בין המבקש לחברת כרטיסי האשראי, מציעה המשיבה למבקש לכרות עמה הסכם לביצוע עסקת הלוואה.

ד.      בעסקת ההלוואה מתחייבת המשיבה כי תמורת שידור שובר העסקה ישירות אליה,
תבצע ניכיון על הסכום שעתיד המבקש לקבל בתשלומים - ותעבירו למבקש בתשלום אחד במזומן.

ה.      בתמורה, משלם המבקש למשיבה " שיעור ניכיון" מוסכם.

4.         אין חולק כי בפועל מחשבת המשיבה את שיעור הניכיון על בסיס מחיר העסקה המלא
של התובע עם לקוחו - מבלי להביא בחשבון את עמלת הסליקה (המגיעה לחברת האשראי) והמע"מ החל על אותה עסקה.

לטענת המבקש - דרך החישוב אותה נוקטת המשיבה הינה בניגוד למוסכם בין הצדדים,
מאחר ש" בהסכם ההתקשרות אין, ולו במשתמע, כל הוראה המאפשרת לצמרת לגבות דמי ניכיון בגין עמלת הסליקה" ( פסקה 26 רישא לכתב הבקשה). 

לחילופין, טוען המבקש, כי " באם במי במסמכי ההתקשרות שנוסחו ע"י צמרת [המשיבה - נ.א.] קיימים, ולו במרומז, הסבר או התייחסות לדרך חישובה של צמרת את דמי הניכיון, הרי שאלה נסתרים מעיני קוראם ומעיני כל קורא סביר שיקראם" ( פסקה 26 סיפא לכתב הבקשה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>